Slipcursus sponsering Almere
Wim Heigeman zamelt geld in voor gehandicapte kinderen In Albanië. Dit doen ze middels de Arctic Challenge.
Slipcursus sponsering voor goed doel
Toen ik het verhaal van Wim las, dacht ik wij gaan een steentje bijdragen aan dit initiatief. Wij gaan deze mannen een slipcursus aanbieden. Op 19 december 2007 komt deze groep avonturiers bij VVC-adventure een slipcursus doen.
Het verhaal
Een tocht over 7000 kilometer in zeven dagen. Een tocht over sneeuw en ijs met mogelijke temperaturen van rond min veertig. Ze gaan de uitdaging aan: Martin Zeeuw van der Laan, Hans Laponder, Ertjo Buitenhuis, Danny Klink, Cor Moojen, Peter Baltus, Hans Sommer, Fred Hoogewoning, Jan de Vries en Wim Heiwegen. De tien mannen uit Vaassen en Apeldoorn rijden in vijf teams van 20 januari tot en met 27 januari de Arctic Challenge Tour naar de poolcirkel. Gewapend met thermokleding, navigatie en mocht deze niet werken, een grote map met kaarten.
"Je weet niet wat je tegenkomt", zegt Laponder. De mannen komen regelmatig bij elkaar voor overleg. Moojen: "Er komt steeds meer op het lijstje. Slipcursussen, sponsors regelen, uitrusting van auto, kleding, voedselpakketten voor onderweg, navigatie. Noem maar op." "En wat dacht je van bijvoorbeeld een rol toiletpapier?", vult Laponder aan, die meteen druivensuiker op het lijstje schrijft als iemand dat in de groep gooit.
De route mogen de deelnemers nog niet weten. Pas op de dag dat de mannen gaan rijden, krijgen ze de eerste coördinaten. "De organisatie kan meekijken. Je mag niet te hard rijden, dan lig je er uit", vertelt Klink. Het eerste stuk van de tocht is 2200 kilometer lang, zo'n dertig uur rijden met als (voorlopig) eindpunt Finland. Waar zijn tankstations? Werken de telefoons in de Oostbloklanden? Of zijn portofoons handiger? Allemaal vragen waar de mannen zich over buigen.
Moojen: "We gaan nog een slipcursus doen met z'n tienen. De kleding moet nog komen, zoals thermo schoenen, ondergoed, broeken en we krijgen een avondles navigeren op coördinaten."
De kosten voor deelname aan de tour, 5000 euro per team, betalen de mannen zelf. Ze streven naar een opbrengst van 50.000 euro. Heiwegen: "Voor het opvanghuis is nog 77.000 euro nodig, dat zou helemaal glorieus zijn."
Heiwegen is al jaren als bestuurslid betrokken bij de Stichting Hoop voor Albanië en kent de directeur van het opvanghuis persoonlijk. "Daarom weet ik voor honderd procent dat het goed komt met het project." Wat verwachten de heren van de tocht? "Veel avontuur, intensief, maar we komen liever te laat dan niet aan.
VVC-adventure. Voor een actief bedrijfsuitje, slipcursus, familiefeest, vrijgezellenfeest of teambuilding event met actie.
VVC-adventure ook voor individuele inschrijvingen Porsche-rijden, Hummer-rijden, Quad-rijden en Terrein rijden.